top of page

Αρχαιολογικός χώρος Δελφών


Αύγουστος 2021


Καλησπέρα ταξιδιώτες,


Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου αλλά ταυτόχρονα και τις πιο ζεστές του καλοκαιριού! 44 βαθμοί! Μένουμε στην Ιτέα και ετοιμαζόμαστε να επισκεφτούμε κάτι τόσο μοναδικό, με φήμη αναγνωρισμένη σε όλη την υφήλιο! Πάμε να θαυμάσουμε τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών!


Αποχαιρετούμε τη θάλασσα της Ιτέας και ανηφορίζουμε το φιδωτό δρόμο. Ο πλοηγός στο αυτοκίνητο μας δείχνει ότι η απόσταση είναι 18 χιλιόμετρα.


Έπειτα από πολλές στροφές αρχίζουμε να βλέπουμε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ο κόσμος έχει αρχίσει να συρρέει από νωρίς. Είναι λογικό. Το μέρος αυτό το επισκέπτονται τουρίστες από όλο το κόσμο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.


Με λίγη δόση τύχης βρίσκουμε και να παρκάρουμε αλλά και σκιά! Καλά ξεκίνησε η μέρα. Περιμένουμε στην ουρά και διαπιστώνουμε ότι είμαστε οι μόνοι Έλληνες επισκέπτες. Παίρνουμε το εισιτήριό μας και ξεκινάμε τη περιήγησή μας.


Είμαστε στον «ομφαλό» της γης! Οι Δελφοί ήταν ο «ομφαλός» της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δυο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου.


Πρώτα αντικρίζουμε τη Ρωμαϊκή Αγορά με τους κίονες να την περιτριγυρίζουν.

Συνεχίζουμε στο διαμορφωμένο μονοπάτι και φτάνουμε σε ένα ιδιαίτερο, γνωστό και πολυφωτογραφημένο σημείο. Το Θησαυρό των Αθηναίων. Στο ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς, όπως και σε άλλα μεγάλα ιερά, υπήρχαν μικρά ναόσχημα κτίσματα που ονομάζονται θησαυροί, επειδή μέσα σε αυτά φυλάσσονταν πολύτιμα αφιερώματα. Τους θησαυρούς τούς έχτιζαν συνήθως οι πόλεις που έστελναν τα αφιερώματα, δείγμα του σεβασμού τους προς τον θεό, αλλά και το πλούτο τους.


Έπειτα τα απαραίτητα πλάνα για το βίντεο μας προχωρούμε για να αντικρίσουμε από κοντά το Ναό του Απόλλωνα. Ανεβαίνουμε σιγά σιγά τις σκάλες και αρχίζει να εμφανίζεται σταδιακά από τα αριστερά μας. Επιβλητικός! Είναι χτισμένος σε τέτοιο σημείο που έχει «πιάτο» τα πάντα!


Ο κόσμος ήταν πολύς και μας παρέσυρε μακριά από το Ναό του Απόλλωνα αλλά μας κατεύθυνε πιο κοντά στο θέατρο των Δελφών. Πόσο όμορφο θα ήταν να παρακολουθείς μια παράσταση με μια τέτοια θέα. Αξία ανεκτίμητη!Δυστυχώς ο χρόνος μας πίεζε διότι το μεσημέρι ο χώρος έκλεινε λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που επικρατούσαν εκείνες τις ημέρες στη περιοχή. Δεν προλάβαμε να εξερευνήσουμε και να θαυμάσουμε όλο αυτό το μεγαλείο. Δεσμευόμαστε να ξαναέρθουμε!Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και σχεδιάζουμε πως θα περάσουμε την υπόλοιπη μέρα μας στο Γαλαξίδι…


Όρεξη για ταξίδια. Καλή παρέα. Ένα κρυφό μέρος της Ελλάδας.


Τόσο απλά. Τόσο όμορφα.


Μέχρι το επόμενο ταξίδι, να είστε όλοι καλά!


TRAVEL TIPS


· Το μονοπάτι σε κάποια σημεία είναι πλακόστρωτο σε κάποια άλλα είναι χωμάτινο. Προτείνουμε να φοράτε αθλητικό παπούτσι για την μια άνετη περιήγηση.

· Ο χώρος είναι ανοιχτός. Ο ήλιος μας «βλέπει» συνεχώς. Απαραίτητο, λοιπόν, είναι η διαρκής χρήση του αντηλιακού καθώς επίσης και η συνεχής κατανάλωση υγρών διότι το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες χτυπάνε «κόκκινο»Δείτε αναλυτικά όλη την εμπειρία μας στο YouTube! Ευχαριστούμε!85 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page